Femklövern har varit en katastrof, så är det

Nu är det inte många veckor kvar till val. Det är ett ödesval. Det handlar om vilken väg Sverige ska ta. Ska vi fortsätta privatisera, sälja ut och lägga ansvaret för en bra skola och sjukvård på enskilda , eller ska vi se till att byta riktning och börja bygga samhället gemensamt istället? Ett samhälle där vi solidariskt finansierar efter förmåga och alla får efter behov.

Jag är trött på girigheten. Jag är trött på klasskillnaderna som sliter sönder samhället. Jag är trött på borgerliga politiker som försöker lösa fattigdomen genom att dölja den. Som igår när moderaterna ville förbjuda tiggeri (läs mer här). Eller när Malmös alliansföreträdare idag i Sydsvenskan envist som åsnor fortsätter vilja privatisera. På 100 dagar ska de sälja ut Malmö, är visionen (läs mer här). Så här kan vi inte ha det. Välfärden är inte till salu.

140810_vårdplatsbrist

I vården ser vi resultatet av girighetens politik. Vi läser alla artiklarna om vårdplatsbristen, den ohållbara arbetsmiljön (läs mer här), platserna som inte räcker till. I veckan kom nyheten om att fyra vårdcentraler i Jönköping har gått i konkurs (läs mer här). Privata vårdcentraler. Var ska alla människor som behöver vård ta vägen? Så här kan vi inte ha det.

Vinstintresset är så kortsiktigt. Och människors behov av vård och omsorg när man är sjuk är så grundläggande och så långsiktigt viktigt. Det måste fungera. Så här kan vi inte ha det. Välfärden är inte till salu.

I våras deltog jag och Saima Jönsson Fahoum, vänsterpartiet Lund och sjukvårdspolitiker i en chatt om vårt alternativ för hur vi vill bygga en likvärdig och jämlik sjukvård för alla. Läs den gärna: Sant att femklövern har varit en katastrof. Där skriver vi om varför vinstintresset måste bort, och varför vi måste satsa mer resurser på sjukvården, och varför det är så viktigt att lyssna på personalen och bygga kvaliteten tillsammans med de som utgör sjukhusen – den anställda sjukvårdspersonalen.

Vi har ett val att vinna och en värld att förändra!

/Sara Svensson

About svenssonsara

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om det politiska arbetet i regionen kring t ex sjukvård och kollektivtrafik, om feministiska visioner, om drömmar om ett klasslöst samhälle och om sånt som gör mig riktigt förbannad. #vpol
This entry was posted in Inte till salu. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s