Rösta för en stark röd majoritet

Nu är det en vecka kvar till val. Region Skåne behöver en helt ny riktning. En politisk riktning där vinstintresset förbjuds och där vi tillsammans ser till att bygga en sjukvård att lita på. För att göra detta krävs en stark röd majoritet.

Vänsterpartiet i Skåne vill se till att vi anställer mer personal. Vi vill se till att höja lönerna för de kvinnor med lägst löner i vården. Vi vill se till att nationellt utbilda fler specialistsjuksköterskor genom riktiga utbildningsanställningar. Vi vill öppna fler vårdplatser. Och vi vill satsa på kvinnors rätt till sin hälsa. 

Mot detta står ett alternativ som hellre ser färre vårdplatser på våra sjukhus. Människor ska vårdas i hemmet. Detta är en utveckling som lägger ansvaret för omvårdnaden på anhöriga i hemmet. Det är en tillbakagång för jämställdheten och gör att enskilda individer och familjer får överta det ansvar som jag tycker att samhället ska ta.

Mot detta står ett alternativ som vill fortsätta privatisera och sälja ut. Jag vill istället bygga en jämlik vård där människors behov av vård sätts i centrum. Inte riskkapitalisters privata rikedomar.

Men för att nå detta behöver vi en stark röd majoritet. Och ett starkt Vänsterparti.

I veckan hölls en stor debatt som sändes i radio p4 och i Sydnytts webb. Titta gärna på den. Skillnaderna i politik blir tydliga. Valet står mellan solidaritet och girighet. Jag har gjort mitt val. Jag väljer solidaritet. På söndag lägger jag min röst på Vänsterpartiet.

Debatten ser du här: regionpolitisk debatt.

 

About svenssonsara

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om det politiska arbetet i regionen kring t ex sjukvård och kollektivtrafik, om feministiska visioner, om drömmar om ett klasslöst samhälle och om sånt som gör mig riktigt förbannad. #vpol
This entry was posted in sjukvården. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s