Region Skåne vill väl locka till sig personal, eller?

Om några dagar ordnar Innovation Skåne ett öppet möte för medarbetare i Region Skåne. Mötet bjuder in alla som känner sig som entreprenörer (av Region Skånes sjukvårdsanställda) och ska informera om vilka lagstiftningar man kan behöver känna till om man vill starta ett vårdval eller liknande.

Innovation Skåne är ett av Region Skånes helägda bolag, som nu alltså använder skattemedel för att de vill informera om hur Region Skånes anställda ska kunna starta privata bolag.

Jag tycker att det är häpnadsväckande att regionens helägda bolag i ett läge där alla krafter borde läggas på att bli en så attraktiv arbetsgivare som möjligt, istället satsar på informationskvällar om hur man kan få ett annat jobb.

I dagsläget saknas mängder av specialistutbildade sjuksköterskor, läkare, undersköterskor och medicinska sekreterare för att nämna några yrkesgrupper. Saknaden är så pass påtaglig att högt prioriterade operationer ställs in eller skjuts på framtiden. Hundratals vårdplatser är stängda.

Den politiska och organisatoriska kraften i regionen borde gå till att hitta den personalen, få all personal att trivas och vilja stanna kvar. Få regionen att i alla delar var en öppen, inbjudande och bra arbetsplats – där personalen verkligen för utlopp för sin kreativitet och kunskap, där personal får påverka sin arbetssituation och sina arbetsuppgifter. Att ordna möten där personal istället erbjuds att starta eget är för mig en fullständigt bakvänd signal.

/Sara Svensson

About svenssonsara

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om det politiska arbetet i regionen kring t ex sjukvård och kollektivtrafik, om feministiska visioner, om drömmar om ett klasslöst samhälle och om sånt som gör mig riktigt förbannad. #vpol
This entry was posted in Inte till salu and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s