Vårduppror, läkaruppror – nu krävs åtgärder!

573 läkare kräver mer och bättre primärvård i Skåne. De har samlats till ett stort öppet brev där de kräver förändring. Patienterna kräver det samma. Vårdupproret har pekat på bristerna i vården i år. Fackförbunden har protesterat.

Läkarna vill ha mer pengar för att bättre kunna ta hand om patienterna, ett nytt journalsystem som kan effektivisera och göra samarbetet mellan till exempel vården och kommunerna bättre, en förbättrad arbetsmiljö så att personalen orkar vara kvar, satsningar på fortbildning och en enda primärvårdsförvaltning i hela Skåne så att vården blir mer jämlik. Allihop viktiga krav som behöver tillgodoses.

Nu är det läge för förändring.

Vi behöver anställa fler läkare och sjuksköterskor och medicinska sekreterare i primärvården och på sjukhusen – Vi behöver inte anställningstak som S och MP beslutade om i förra veckan med stöd av alliansen och SD.

Vi behöver en skattehöjningen – vi behöver inte en sjukvård på svältkur.

Vi behöver en annan sjukvårdsorganisation – vi behöver inte en dysfunktionell sjukvårdsorganisation signerad en före detta regiondirektör och femklövern från förra mandatperioden.

Vi behöver mer inflytande och makt till personal och patienter, bättre arbetsmiljö – inte mer New Public Management och privata lösningar.

Det är dags för förändring nu.

/Sara Svensson, gruppledare Vänsterpartiet Region Skåne

 

Läsa mer:

Vem ska ta hand om patienterna när läkarna inte orkar mer?

Skånska läkare i uppror

About svenssonsara

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om det politiska arbetet i regionen kring t ex sjukvård och kollektivtrafik, om feministiska visioner, om drömmar om ett klasslöst samhälle och om sånt som gör mig riktigt förbannad. #vpol
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s