Satsa på Kirseberg istället för att lägga ner vårdcentralen

I fredags (170512) tog sjukvårdsnämnd SUS på initiativ av Socialdemokraterna och Miljöpartiet beslut om att avackreditera vårdcentralen på Kirseberg. Det betyder att den upphör att vara en vårdcentral om ett år. Ett beslut om att göra om vårdcentralen till filial (sköterskemottagning utan läkare) togs också.

Beslutet är ett svek mot invånarna på Kirseberg. Och det är ett svek mot personalen som arbetar på vårdcentralen. Vänsterpartiet vill hellre se att man satsar på att hitta nya lokaler till en ny vårdcentral, samlokaliserad med BVC. Det finns lokaler på Kirseberg och genom förstärkt stöd till förändringsarbete och verksamhetsutveckling så är vi övertygade om att det går att starta upp i nya lokaler och att kunna anställa läkare.

Trenden som bland annat riksrevisionen har tittat på efter att vårdvalet infördes i Sverige är att högutbildade och relativt sätt friska människor träffar läkare oftare än andra. Denna kunskap innebär att regionen behöver satsa i hela Malmö. Att stänga vårdcentralen på Kirseberg är ett stort steg i fel riktning.

Vi hade hellre sett att man satsat på att bygga upp en ny vårdcentral tillsammans med BVC. Läs gärna den protokollsanteckning som Vänsterpartiets ledamot Saima Jönssons Fahoum har lämnat där hon utvecklar vår åsikt i frågan.

/Mvh Sara Svensson, gruppledare (V) Region Skåne

Protokollsanteckning kring vårdcentralen på Kirseberg

 

About svenssonsara

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om det politiska arbetet i regionen kring t ex sjukvård och kollektivtrafik, om feministiska visioner, om drömmar om ett klasslöst samhälle och om sånt som gör mig riktigt förbannad. #vpol
This entry was posted in sjukvården and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s