Nu är det dags att rösta för ett samhälle för alla – inte för de rikaste

Om några dagar är det vi tillsammans som håller avgörandet i vår hand. Om några dagar är det faktiskt vi som avgör vilken politik som ska styra landet, regionen och kommunerna under de kommande fyra åren. Det är vackert. En dag då allas röster väger lika tungt. En dag då bankdirektören eller miljardärens röst väger lika tungt som din och min.

Vänsterpartiet vill att allas röster ska väga tungt varje dag, året runt. Vi vill ha ett samhälle där det inte ska spela roll om dina föräldrar är födda här eller någon annanstans, om dina föräldrar är rika eller inte, eller vilket kön du har. Vi kämpar för ett jämlikt samhälle för alla – inte bara för de rika. Vi kämpar för rättvisa. Och vi är en växande rörelse – fler och fler går samman varje dag och kämpar för ett samhälle för alla. En växande vänster.

Idag är Sverige ett land där ojämlikheten har vuxit sig stor. Det märks i hur långa liv vi lever, hur stor pension vi har, om vi har en bostad, om vi kan flytta hemifrån, om vi har ett jobb med trygga villkor eller inte. Det märks i vilken vård vi får och det märks i hur mycket pengar som är kvar på kontot när månaden närmar sig löning. Jag avskyr denna ojämlikhet, men jag älskar att det faktiskt går att göra någonting åt det. För framtiden är inte given. Framtiden är vår, tillsammans.

Tillsammans kan vi bygga en välfärd som tar emot med öppna armar när vi faller, när vi blir gamla, när vi är alldeles nyfödda, när vi börjar skolan, när det strular, eller när det går alldeles fantastiskt. Tillsammans kan vi bygga ett samhälle där vi sätter stopp för girigheten, där vi kortar arbetstiden, där vi bygger en sjukvård för alla efter behov.

För att förändringen ska ske krävs en stark vänster. För att förändringen ska ske krävs politiker som prioriterar jämlikhet före skattesänkningar för de rika. För att förändringen ska ske krävs politiker som prioritera välfärden, före bidrag till de redan förmögna.

Söndagen den 9 september är det val. Det är då vi kan påverka. Det är då vi väljer. Jag väljer ett jämlikt samhälle för alla – jag hoppas att du gör detsamma!

/Sara

Vill du veta mer om Vänsterpartiets politik? Kolla här:

Vänsterpartiets nationella hemsida: http://www.vansterpartiet.se.

Vänsterpartiet i Skånes hemsida: http://www.vskane.se.

About svenssonsara

Välkommen till min blogg. Här skriver jag om det politiska arbetet i regionen kring t ex sjukvård och kollektivtrafik, om feministiska visioner, om drömmar om ett klasslöst samhälle och om sånt som gör mig riktigt förbannad. #vpol
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s